Smrtonosno nevreme odnelo dva tek rođena života: Blizanci stradali sa majkom, imali su jedva mesec dana!
Uragan Helena, Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

tuga!

Smrtonosno nevreme odnelo dva tek rođena života: Blizanci stradali sa majkom, imali su jedva mesec dana!

Helena ‒ drugi najsmrtonosniji uragan u SAD u poslednjih 55 godina

Objavljeno:

Majka i njeni blizanci stari samo četiri nedelje poginuli su u uraganu Helena koji je pogodio SAD. Bebe su najmlađe žrtve drugog po jačini uragana u SAD.

Obi Vilijans je preko telefona čuo da uragan besni u kući njegove ćerke, dok njegovi prestravljeni unuci plaču. Ali deda, nažalost, nije mogao ništa da uradi za Hazmira i Hajzera i njihovu majku Kobe Vilijams (27). Svo troje su poginuli u nevremenu.

Majka je sa tek rođenim blizancima živela u mobilnoj kućiu malom gradu Tomsonu u Džordžiji. Svojoj porodici je rekla da ne može da ispoštuje naređenja za evakuaciju sa bebama.

Deda Obi Vilijams rekao je američkim medijima da je njegova ćerka bila sa bebama tokom poslednjeg telefonskog poziva i obećala da će poslušati njegov savet i potražiti sklonište od oluje u kupatilu. Nekoliko minuta kasnije do nje se više nije moglo doći.

Kada se vreme donekle popravilo, jedan od njene braće probijao se kroz počupano drveće i oborene dalekovode da bi stigao do svoje sestre i nećaka - i naišao na tragediju.

Drvo je palo na mobilnu kuću i srušilo krov. Mama se bacila preko beba da ih zaštiti, ali nije u tome uspela. Svo troje su pronađeni mrtvi.

Deda Obi, koji živi 40 kilometara dalje, nikada neće upoznati svoje unuke.

"Viđao sam njihove slike svakog dana otkako su se rodili, ali ih još nisam posetio. Sada nikada neću upoznati svoje unuke", rekao je neutešni deda.

Uragan Helena odneo je najmanje 213 života, i druga je najsmrtonosniija oluja u SAD za poslednjih 50 godina, nakon uragana Katrina, koja je 2005. godine odnela 1.836 žrtava.

Bonus video:

00:23

Oluja u Novom Sadu

(Espreso / Agencije / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.